Tips voor een leuk kapsel

Ben je ook zo vaak en zoveel met je haar bezig en zit het niet altijd zoals jij het wilt? Een heel bekend probleem, en niet alleen bij jonge meiden. Een goede kapper kan wonderen verrichten, maar een verantwoorde verzorging biedt over het algemeen de beste garantie. Of een product voor jou haar het gewenste effect geeft zal je gewoon moeten uitproberen en dan merk je het snel genoeg.

Verzorging
Iedere dag onder de douche, en iedere dag je haar in model föhnen of stijlen kan ervoor zorgen dat je kapsel er pluizig uit gaat zien. Er zijn echt heel veel beschermende producten te koop, maar vraag gerust om advies bij de drogisterij. Het maakt nogal een verschil of je dun, glad of stevig en dik haar hebt. Bovendien kunnen verzorgende producten je haar zo zacht en glad maken dat het meteen niet meer ‘zit’.

Styling
Er zijn veel styling apparaten in de handel, en de een beloofd een nog beter resultaat dan de ander. Een föhn, een krulborstel, een krultang of een stijltang, ze geven allemaal warmte af. Is de temperatuur te hoog dan gaat een crèmespoeling of schuim beschadiging echt niet tegen. Het is beter om de temperatuur iets lager te zetten en iets langer te doen of de styling van je kapsel.

Shampoo
Ga op zoek naar een fijne shampoo die aangenaam ruikt en je haar lang in model houdt. Misschien is zo’n shampoo duur, maar over het algemeen ook heel geconcentreerd. Het blijkt dat het wat prijs betreft eigenlijk niet uitmaakt of je nu een dure of een goedkope supermarktpakker gebruikt. Het resultaat is natuurlijk het belangrijkste en zodra je haar gaat klitten en pluizen is er in de verzorging iets mis.

Verven
Wil je een kleurtje in je haar? De producten zijn tegenwoordig zo goed dat dit weinig kwaad kan, maar even advies vragen is nooit verkeerd. Licht haar verven in een donkerblonde natuurtint kan een groene waas veroorzaken, en blond haar kan oranje uitslaan als je een warme kleur kiest. Ook de kleur zwart is niet altijd zwart, en kan variëren van blauw-zwart naar paars-zwart en bruin-zwart.

Hieronder een filmpje van een jong meisje die erg haar best doet. Niet schrikken, want het gaat helemaal fout.

Hairtutorial went wrong