Wat is streetwear?

Dragers van streetwear willen zich onderscheiden van de massa. Voornamelijk jongeren maken door deze kledingstijl hun identiteit kenbaar. Ze willen graag anders zijn en niet in het hokje passen dat bedacht is door de modewereld. Het is een compleet eigen cultuur.

Mode versus streetwear
Het oorspronkelijke verschil tussen mode en streetwear is dat het laatste niet achter de tekentafel is bedacht. Er zijn geen ontwerpers aan te pas gekomen die een bepaalde look hebben bedacht. De stijl van streetwear is spontaan op straat ontstaan. Daardoor is het in de basis misschien wel puurder dan dat mode is.

Het begrip streetwear is erg breed. Eigenlijk valt elke kledingstijl die ontstaan is in het straatbeeld onder de term streetwear. Meestal echter houdt het verband met de stijl van jongeren. Je vindt er elementen uit de skatecultuur in terug. Maar ook de hiphop stijl maakt er vaak onderdeel van uit. Niet vreemd dan ook dat rappers als NAS en Jay-Z een eigen streetwear label hebben.

Moderne streetwear
Tegenwoordig is streetwear, net als de kledingstijlen die je in de winkel tegen komt, onderhevig aan mode. Want het is inmiddels niet meer zo dat streetwear iets is waar geen ontwerper aan te pas komt. De merken die zich op deze stijl richten, schieten als paddenstoelen uit de grond. Billabong, Vans off the wall en 8and9 zijn slechts enkele van die merken. En de webshops ook, kijk bijvoorbeeld maar eens bij Def Shop voor online streetwear.

Wat er ook veranderd is, nog altijd blijven bepaalde items er deel van uitmaken. Sneakers, hoodies, wijde jeans en petjes zijn nog steeds populaire streetwear. De stijl van de straat blijft bestaan. Als je ook deze stijl wilt ontdekken, kun je makkelijk online streetwear bestellen.

(Bron foto)

Plaats een reactie