Retro, ook in je kleerkast

Oude nieuwe jurkjes

We horen het onze ouders en grootouders allemaal wel eens zeggen: “Dat is nog van onze tijd”. Vandaag vind je in zowel de bekende ketens zoals C & A als in de exclusieve boetiek op de hoek van de straat tal van jurkjes uit deze tijd. In felle kleurtjes, opvallende prints en typische modellen. Deze trend wint aan populariteit en is ondertussen verkrijgbaar in ieders budget.

De schoen van toen

Hetzelfde geldt voor het schoeisel dat we massaal dragen. Steeds vaker zien we pumps en enkellaarsjes met een spitse tip en hoge hak voorbij wandelen. Ook de afwerking doet denken aan vroeger, toen bloemen het toppunt waren van originaliteit. Retro schoenen staan gelijk aan schoenen in alle mogelijke vormen en kleuren, afgewerkt met leuke strikjes en bloemetjes.

Stofjes van onder het stof gehaald

Bijna gelijktijdig met de retro trend kwam ook het zelf maken van kleding weer in de mode. In de stoffenwinkel vind je tal van retro stoffen met prints van toen. Iedereen die handig is met een naaimachine kan op deze manier de kleding maken die zij wil, in leukste retro stoffen.

Where to go 4 retro

Retro kan je vinden in tweedehandswinkels, gespecialiseerde retrowinkels, grote kleding- en schoenen ketens en natuurlijk online. Dit zijn enkele voorbeelden van online winkels waar je de leukste retro spullen op de kop kan tikken: