Najaarstrend: de oversized jas

Vorig jaar maakte hij al voorzichtig zijn intrede in het Nederlandse straatbeeld. Dit seizoen lijkt hij dan toch de grote doorbraak te gaan maken: ik heb het over de oversized jas. Heerlijk warm en comfortabel en een opvallend mode-statement. Toch is niet iedereen overtuigd van deze nieuwe trend: een veelgehoorde stelling is dat de oversized jas absoluut niet elegant kan zijn. Een misvatting, je moet alleen weten hóe je de oversized jas draagt.

Spelregels
Hoe draag je een oversized jas zonder eruit te zien alsof je in de jas van je oudtante met maat XXXL op stap bent? Er zijn een paar eenvoudige spelregels voor het vinden van de voor jou flatterende look. Probeer een aantal modellen en bepaal welk model het beste bij je past. Je vindt in de rekken van de grote modeketens op het moment oversized jassen waarbij de nadruk ligt op overdreven schouders, grootse manchetten of enorme kragen. Wat op het hangertje een vormeloos geval lijkt te zijn, kan eenmaal aangetrokken zomaar jouw jas blijken te zijn!

oversized jasBron

Combineren
Combineer je oversized mantel met skinny jeans of een strakke rok voor een spannend contrast. Ook een jurkje laat zich goed combineren met een oversized jas, met sexy high heels, of juist met stoere boots. Veel jassen hebben een brede ceintuur die ondanks de baggy look toch een vrouwelijk figuur geven. De jas is een statement an sich, hou het dus eenvoudig. Te opvallende sjaals, broches of andere accessoires doen afbreuk aan het krachtige silhouet van de oversized jas. Kijk eens bij de grotere ontwerpers naar hun versie van de oversized jas en laat je inspireren door deze comfortabele, vrouwelijke trend!