Make-up basics

Natuurlijk ga je niet met een blotebillen gezicht naar school, maar jezelf helemaal dichtplamuren is nu ook weer niet nodig. Opgemaakte ogen komen achter een paar brillenglazen gewoon veel beter tot hun recht. Je wilt graag stralen, en een beetje make-up dat op de juiste manier is aangebracht kan ervoor zorgen dat je er goed uitziet. Jonge modemeiden gebruiken echt wel make-up, ook al vinden ouders dit vaak wel onzin.

Basis
Heb je een normale rustige huid dan is veel wrijven en poetsen niet nodig. Een normale dagelijkse reiniging is dan voldoende, ook als je jezelf dagelijks opmaakt. Heb je een onrustige huid met pukkeltjes of acne, zorg dan altijd voor een goede basis in de vorm van een dagcrème. Kijk maar eens bij de producten van Eucerin, dit is een vertrouwd en betaalbaar merk dat te koop is in de apotheek.

Make-up
Iedere jonge modemeid weet dat een dikke laag foundation niet nodig is, maar een beetje poeder om overtollige glimmers weg te halen en te egaliseren is een prima keuze. Veel jonge meiden gebruiken een BB crème wat een goede keuze kan zijn. Een BB crème is eigenlijk een combinatie van een dagcrème, foundation en poeder ineen. Belangrijk is dat de kleur goed bij je huid past, anders krijg je vlekken en vegen. Gebruik geen BB crème op een onzuivere of gevoelige huid.

Wat heb je nodig, en wat zijn fijne en betaalbare merken?
Zoals je weet kun je bijna niet meer zonder eyeliner op school verschijnen. Een echte must onder de make-uprage van dit moment. De Douglas heeft het populaire en betaalbare merk BeYu in het assortiment. In dit assortiment vind je behalve camouflagestiften en poeders ook mooie make-up. Fijne eyeliners, mascara’s en heel veel soorten en kleurtjes lippenmake-up. De zachte kleuren powder bronze en blusher zijn echte aanraders en zorgen voor een heel mooi en natuurlijk tintje.