Het oor mag schitteren deze zomer

De trend voor deze zomer op het gebied van sieraden zijn de ear cuffs. Deze oorsieraden bestaan al een tijdje in de modewereld, maar zullen dit jaar doorbreken. Gaatjes zijn niet meer nodig. Je klemt dit oorsieraad gewoon om de oorschelp.

De ear cuff
De ear cuff is een sieraad dat zich om je oorschelp klemt. Alexander Wang was de eerste ontwerper die de ear cuffs introduceerde bij zijn modellen. De sieraden waren direct een hit, maar nog niet te verkrijgen voor de consument. Deze zomer zal het sieraad niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld.

Soorten ear cuffs
Ear cuffs worden in verschillende soorten en maten gemaakt. Ze zijn te verkrijgen als subtiele onopvallende versieringen van het oor, maar ook als ware kunstwerken. Felle kleuren en versieringen zoals veren en pareltjes maken van de ear cuffs een stoer en eigenwijs sieraad.

Ear cuffs dragen
Op de catwalk zagen we, bij Rabanne en Hakaan, de combinatie tussen één ear cuff en haarmode. Om de ear cuff de ruimte te geven om te schitteren, wordt het haar met gel naar de achtergrond gebracht. Ook kan het haar worden opgestoken of opgeschoren om het versierde oor bloot te leggen.

Volgens het magazine Glamour worden ear cuffs de trend voor deze zomer. Het oor is daarmee definitief af van een rol in de luwte. Het oor mag deze zomer schitteren en opvallen met de ear cuffs.

Plaats een reactie