Dip Dye gaat een stapje verder

Je kunt er niet meer om heen. De grote trend op het gebied van haarmode is momenteel toch echt de Dip Dye. Je kunt geen tijdschrift meer openslaan zonder oog in oog te staan met deze opvallende verftechniek.

Wat is Dip Dye?

Voor de enkeling die niet meteen weet welk beeld er bij hoort: Bij Dip Dye wordt je haar zo geverfd dat het lijkt alsof de punten in een pot verf zijn gedoopt. De punten worden dan lichter of juist donkerder geverfd zodat je een overgang krijgt en de punten extra opvallen. Afhankelijk van de lengte van je haar wordt bepaald hoe groot de dip dye is. Hoewel deze trend in het begin nogal wat tegenstanders opriep, is hij nu niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Dip dye gaat verder

Zoals het meestal met trend gaat worden deze op de kaart gezet door de sterren. Wat de Dip Dye betreft zie je dat de sterren nog een stapje verder gaan. In plaats van een subtiele overgang naar bruin of blond, bestaat hun Dip Dye nu uit leuke zomerse kleurtjes. Vooral de pasteltinten zijn erg hot.

Nog een stapje verder

Verder blijft het nu niet meer bij alleen de punten. Wat je steeds meer ziet is dat het hele haar in een opvallende kleur wordt geverfd zoals paars. Voor het Dip Dye effect zijn de punten geblondeerd om vervolgens van een fellere kleur paars te worden voorzien. Dit kan natuurlijk met elke kleur naar keuze. Voor de echte durfal kunnen er twee contrasterende kleuren gebruikt worden zoals roze en groen.

Bezoekje aan de kapper

Mocht je helemaal zin krijgen om je haar ook van een vrolijk pasteltintje te voorzien, bedenk dan dat het moeilijker is dan het eruit ziet. Voor een subtiele overgang kun je het beste een bezoekje aan de kapper brengen.