Curly Girl Method

Op zoek naar dé manier om je pluizige bosje krullen om te toveren in een weelderige bos prachtig krulhaar? Begin dan met het weggooien van je shampoo. Ja, je leest het goed, weg met die dure krulshampoo die gouden bergen belooft, maar nooit de krullen levert van het stralende model uit de advertentie. Waarschijnlijk maakt het model geen gebruik van de shampoo, maar van de Curly Girl Method. Wil jij ook sterke krullen zonder pluis? Lees dan snel verder wat deze van oorsprong Amerikaanse methode inhoudt.

Curly Girl Method
De basis van de Curly Girl Methode is het weglaten van siliconen en sulfaten bij het verzorgen van je krullen. De reden hiervoor is dat deze stoffen het natuurlijke olielaagje om je haren afbreken, wat zorgt voor broos, pluizend haar.

Beginnen
Om met de methode te beginnen, was je je haar nog één keer met shampoo, maar dan wel met een shampoo die vrij is van siliconen, mét sulfaten. Je kunt online verschillende geschikte merken shampoo vinden. Na deze wasbeurt beperk je je voortaan tot het wassen van je krullen met een siliconenvrije conditioner. Masseer je hoofdhuid goed om alle viezigheid goed los te krijgen en spoel je haar zorgvuldig uit met lauw of koud water. De eerste weken zal je haar wat vettig aanvoelen, maar hou vol!

Stijlen
Na het wassen knijp je zoveel mogelijk water uit je haar en doe je de gel in. Ga voorover hangen en pak je haar bij de uiteinden. Duw dan je haren omhoog, naar je hoofdhuid. Knijp de krul goed in je haar, het zogenaamde scrunchen. Laat nu je haar drogen, het liefst aan de lucht. Wanneer je haar droog is, knijp je alle gel los. Het resultaat is een prachtige bos krullen waar het model uit de advertentie jaloers op kan zijn!